Nieuws Eerste ‘Made for iPhone’ hoortoestellen op de markt

Eerste ‘Made for iPhone’ hoortoestellen op de markt

05 August 2014

Lompe gehoorapparaten zijn inmiddels verleden tijd. De nieuwste hoortoestellen worden namelijk steeds geavanceerder en lijken inmiddels meer op hypermoderne gadgets dan op hoorhulpmiddelen. De fabrikanten ReSound en Beltone hebben de eerste modellen op de markt gebracht; de ReSound LiNX en Belton First. Beide van moederbedrijf GN ReSound.

Eindeloze mogelijkheden met iPhone

De Made for iPhone (MFI) hoortoestellen kunnen inmiddels veel meer dan alleen gehoorverlies compenseren. Het hoortoestel staat direct in verbinding met de iPhone waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Via de App kan geluid gestreamd worden vanaf de iPhone. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muziek via Spotify en Skype-gesprekken. Tevens dient het hoortoestel ook als een handsfree set. Via GPS-locaties kunnen voorkeursinstellingen opgeslagen worden zodat het toestel weet wanneer het geluid harder of zachter gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld in uw stamkroeg of op het werk. Via de iPhone kan ook handmatig het volume geregeld worden.

Prijzen Made for iPhone hoortoestellen

De ReSound LiNX 7 en de ReSound LiNX 9 zijn bij diverse audiciens in Nederland verkrijgbaar. De twee varianten verschillen op technologieniveau en de verkoopprijs is tussen de €1950 en €2.500. Ook de prijzen voor de twee Beltone First modellen, de First 9 en First 17, liggen rond deze verkoopprijs.

Starkey Halo

Starkey komt ook binnenkort met een toestel op de markt. Zij gaan met de Starkey Halo hun eerste toestel met het officiele made for iPhone (MFI) label introduceren. Naar eigen zeggen heeft Starkey met de Halo 'het batterij-probleem' opgelost. Daarnaast zegt Starkey dat de Halo op meer GPS-punten de volume-instellingen kan onthouden.