Nieuws Premie zorgverzekeraar DSW stijgt niet in 2015

Premie zorgverzekeraar DSW stijgt niet in 2015

23 September 2014

DSW, de prijssetter onder de zorgverzekeraars, maakte traditiegetrouw als eerste zijn zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend. Die worden niet of amper verhoogd: klanten betalen in 2015, net als in 2014, 95 euro per maand. Ook de premie voor de aanvullende verzekeringen van DSW wordt niet verhoogd.

Ministerie schatte kosten te hoog in

Dat is een verrassing, want op Prinsjesdag kondigde het ministerie van Volksgezondheid nog aan dat de zorgpremie met 10 euro per maand zou stijgen.

Geld terug

Verzekeringnemers bij DSW krijgen aan het eind van dit jaar bovendien nog geld terug, omdat de zorgkosten voor 2014 te hoog zijn ingeschat. DSW heeft de premie over 2015 naar beneden bijgesteld.

Andere zorgverzekeraars

Hoofdeconoom Marcel Canoy van onderzoeksbureau Ecorys voorspelt dat andere zorgverzekeraars, die hun premies voor 2015 nog niet bekend gemaakt hebben, deze trend zullen volgen. Hij hoopt dat ook zij zullen interen op hun reserves. Die zijn veel te groot, aldus Canoy. Ook Peter Ruys, van Zorgkiezer.nl, voorspelt dat ook andere verzekeraars hun premies minder zullen laten stijgen dan verwacht.

 Bron: NRC, Het Financieele Dagblad