Gehoorbescherming om gehoorschade te voorkomen

Uw gehoor verdient een goede bescherming. U kunt gehoorschade oplopen als u met enige regelmaat bloot wordt gesteld aan harde geluiden. Hoe harder dat geluid is en hoe langer u hieraan blootgesteld wordt, hoe groter het risico op gehoorschade. Gelukkig kan het dragen van gehoorbescherming gehoorschade voorkomen.

Gratis en vrijblijvend een hoortest

Zeggen mensen in uw omgeving wel eens dat uw tv te hard staat? Doe een gratis gehoortest bij een StAr-gecertificeerde audicien. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.

Doe de gratis gehoortest

Gehoorbescherming: vanaf welk geluidsniveau?

Volgens de richtlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet is gehoorbescherming verplicht vanaf een geluidsniveau van 80 dB (decibel). Geluid tot 80 dB is dus veilig voor uw gehoor. Waarbij de wet uitgaat van een blootstelling aan dit geluidsniveau van acht uur per dag, vijf dagen per week, gedurende meerdere werkzame jaren. Bij hogere geluidsniveaus moet de periode van blootstelling korter zijn. Daarom is het verstandig in die situaties gehoorbescherming te dragen om blijvende beschadiging van het oor te voorkomen.

Uit welke typen gehoorbescherming kan ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming:

  1. Oordoppen (universeel)
  2. Oordoppen op maat (otoplastieken)
  3. Oorkappen: een bescherming in de vorm van een beugel met twee kappen die beide oren geheel bedekken.
  4. Oorproppen: ze bestaan uit een soort kunststofschuim en ook als propjes watten, voor incidenteel gebruik. Oorproppen bieden minder bescherming van het gehoor dan oordoppen (standaard of op maat gemaakt).

Gehoorbescherming voor elke situatie

Elke situatie vereist een ander type gehoorbescherming.

  • Oordoppen muziek
  • Oordoppen in het vliegtuin
  • Oordoppen voor klussen
  • Oordoppen voor comfortabel slapen
  • Oordoppen voor zwemmen
  • Oordoppen voor motor of cabrio rijden

Meer weten over gehoorbescherming?

Hoortoestellen.info werkt samen met audiciens bij u in de buurt die u meer vertellen over gehoorbescherming en de mogelijkheden om gehoorschade te voorkomen.