Nieuws ‘Doof!’, een nieuw tv-programma over doofheid

‘Doof!’, een nieuw tv-programma over doofheid

25 August 2014

Hoe is het om voor de eerste keer de stem van je geliefde te horen? Of hoe klinkt een muziekstuk, als alles voorheen altijd stil was? Dat bijzondere, emotionele moment wordt in het nieuwe RTL 4-programma ‘Doof!’ getoond. Dankzij een medische ingreep is het voor sommige doven en zeer slechthorenden mogelijk om, na een leven in stilte, toch allerlei geluiden te horen. Presentatrice Natasja Froger leert een aantal mensen kennen die een cochleair implantaat (CI) krijgen, en volgt hen gedurende dit traject.

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben een slecht gehoor. Maar liefst een derde daarvan is volledig doof. In deze tijd is het voor sommigen van hen mogelijk om de stilte te doorbreken. Jaarlijks kiezen zo’n zeshonderd slechthorende en dove Nederlanders voor een cochleair implantaat, dat in het slakkenhuis van het oor wordt aangebracht. Door die ingreep kunnen zij voor het eerst de wereld rondom hen horen.

‘Doof!’ is in het najaar van 2014 bij RTL 4 te zien. Het programma is gebaseerd op het internationale format ‘Out Of The Silence’, en werd ontwikkeld door Tuvalu Media en FormatKitchen. Dit format is inmiddels aan tien landen verkocht. 

Bron: rtl.nl