Nieuws Hoortoestellen en een zorgverzekering van Achmea

Hoortoestellen en een zorgverzekering van Achmea

21 December 2015

Heeft u een zorgverzekering bij een merk onder de Achmea paraplu (FBTO, Zilverenkruis, etc.) dan kunt u in 2016 nog maar bij 2 audicien bedrijven terecht als u de complete vergoeding willen van 75%.

Gecontracteerde partijen of zelfstandige audiciens bij Achmea zorgverzekering

Voor 2016 hebben de zorgverzekeringen van Achmea twee gecontracteerde partijen. Dat zijn dit jaar Hans Anders en Beter Horen. Natuurlijk voorkomt het Hinderpaalcriterium (artikel 13) dat ze niet bij een andere partij terecht kunnen. Sterker nog bij een HoorProfs audicien mogen Achmea verzekerden bijbetalen voor hun hooroplossing en toch de vergoeding ontvangen. Tenslotte hebben Hoorprofs audiciens geen contract wat als voordeel heeft dat regels van de zorgverzekeraars niet gelden voor hun dienstverlening. Dat is positief.

Hogere vergoeding hoortoestel bij restitutie polis bij zorgverzekeraar Achmea

Door de manier van aanbesteden (gemiddelde van 2 gecontracteerden) krijgen slechthorenden gemiddeld een hogere vergoeding bij een niet gecontacteerde partij in 2016 als ze een restitutie verzekering van een merk van Achmea hebben. Foutje van Achmea maar wel in uw voordeel.

Hoortoestel in bruikleen bij zorgverzekering van Achmea

Heeft u een zorgverzekering bij een merk van Achmea. Let dan op het volgende. U neemt een hoortoestel maar krijgt het in bruikleen, waardoor het eigen risico niet wordt aangesproken. Wel is het vreemd dat u zelf 25% moet betalen, maar het toestel uitiendelijk geen eigendom van u wordt. Goed om te weten.