Nieuws Lokale audiciens favoriet ten opzichte van ketens voor het aanmeten van hoortoestellen

Lokale audiciens favoriet ten opzichte van ketens voor het aanmeten van hoortoestellen

09 December 2015

Bijna 4 op de 10 hoortoestelgebruikers koopt zijn of haar hoortoestel bij een lokale audicien in plaats van de landelijke ketens. Hoortoestellen.info heeft onderzoek gedaan naar de marktverdeling tussen ketens en onafhankelijke audiciens. Het hoortoestellen merk Phonak heeft hierin het grootste marktaandeel.

Lokale audicien favoriet boven ketens

37% van de hoortoestel gebruikers geeft de voorkeur aan een lokale audicien. Gevolgd door de grote ketens als Beter Horen (20%), Connect Hearing (14%) en Schoonenberg Hoorcomfort (13%). 5% heeft geen idee bij welke hoorwinkel zij klant zijn. Ketens als Hans Anders, Specsavers, Streukens en Van Boxtel hoorwinkels hebben een marktaandeel kleiner dan 4% blijkt uit het onderzoek. De voornaamste reden dat de gebruikers kiezen voor de lokale audiciens is vanwege een uitgebreider aanbod. Veel ketens bieden slechts een beperkt aantal merken. Bij de lokale audiciens is meestal sprake van een vrij merkenbeleid, dit houdt in dat vrijwel ieder merk en ieder toestel geleverd kan worden, in tegenstelling tot de grote ketens. 

Grootste hoortoestel merk is Phonak

Hoortoestellen.info heeft de hoortoestelgebruikers gevraagd van welk merk hun hoortoestel is. Het grootste marktaandeel heeft Phonak met 19%, gevolgd door Oticon (14%), Widex (12%) en Resound (10%). 8% heeft geen idee wat het merk is van zijn of haar hoortoestel. Merken als Unitron, Beltone, Bernafon en Starkey verdelen de onderkant van de markt.

Lees het volledige persbericht op: Lokale audiciens favoriet ten opzichte van ketens voor het aanmeten van hoortoestellen.