Nieuws Hoortoestelgebruikers zijn het meest ontevreden over de kosten van hun hoortoestel

Hoortoestelgebruikers zijn het meest ontevreden over de kosten van hun hoortoestel

31 October 2015

Hoortoestellen.info vroeg 900 Nederlandse hoortoestelgebruikers naar de tevredenheid over hun hoortoestellen. Merendeel is tevreden; gemiddeld geeft de gebruiker hun hoortoestel een 7,5! Grootte en kleur scoren hoog. De ondervraagden zijn minder te spreken over de hoge kosten van de hoortoestellen.

De huidige generatie hoortoestelgebruikers zijn voornamelijk erg tevreden met de grootte (66%), de kleur (54%), de techniek (53%), het gebruiksgemak (51%) en de vorm (51%) van de hoortoestellen. Minder tevreden zijn de gebruikers over de hoge kosten van een hoortoestel. Eén op de drie gebruikers betaalt tussen de 1000 en 2000 euro voor een nieuw hoortoestel. Een derde betaalt zelfs meer dan 2000 euro.

De markt van hoortoestellen is sterk in beweging. Er komen steeds meer nieuwe toestellen op de markt. Er zijn nu zelfs hoortoestellen op de markt die via je smartphone te bedienen zijn. Uit het onderzoek van hoortoestellen.info is naar voren gekomen dat de gebruikers de voorkeur geven aan kleine toestellen. Ze worden comfortabeler ervaren dan de grote modellen. Dit komt doordat ze voor meer onzichtbaarheid zorgen, het telefoneren gaat gemakkelijker en het hoortoestel is beter bestand tegen wind e.d. Verder zien de gebruikers in de toekomst graag batterijen die langer meegaan. Wat zullen de volgende ontwikkelingen zijn, gepersonaliseerde mini hoortoestellen?