Nieuws Voordeel bij restitutie verzekering bij Achmea merken

Voordeel bij restitutie verzekering bij Achmea merken

04 December 2015

Bent u verzekerd bij één van de merken van Achmea zoals Zilverenkruis, FBTO dan is er dit jaar een aangename verrassing. In sommige gevallen krijgt u een hogere vergoeding als u bij een niet gecontracteerde audicien uw hoorzorg afneemt. Achmea heeft dit jaar afspraken gemaakt met Hans Anders en Beter Horen. Maar gaat u naar een niet gecontracteerde audicien zoals onder Hoorprofs of de andere ketens dan kunt u mogelijk een hogere vergoeding krijgen.

De merken van Achmea voor zorgverzekeringen zijn Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, Prolife zorgverzekeringen, Interpolis en OZF Achmea.

Rekenvoorbeeld

Een kort voorbeeld. Voor een categorie 3 hoortoestel is de vergoeding bij één van de gecontracteerde aanbieders als Hans Anders (€315,-)  en Beter Horen (€420,-). Gaat u naar een niet gecontracteerde audiciens zoals de Hoorprofs dan is de vergoeding (€459,38).

Bij een naturapolis is de vergoeding altijd iets lager bij een niet gecontacteerd aanbieder. Daar staat wel tegenover dat de verzekerde meer keuze heeft dan bij een niet gecontracteerde aanbieder en dat bijbetalen voor een betere hooroplossing is toegestaan. Bij een gecontracteerde aanbieder is bijbetalen niet mogelijk. Het hoortoestel wat je dan ontvangt is een soort ‘ziekenfonds hoortoestel’. Bij Achmea wordt het hoortoestel nooit uw eigendom maar blijft in bruikleen, terwijl u wel 25% van het hoortoestel zelf moet betalen. 

In Nederland worden de contracten van de zorgverzekeraars alleen uitgegeven op basis van prijs omdat hiervoor de conclusie is getrokken dat de hoorzorg van alle aanbidders in Nederland uitstekend is.

Vergelijk en stap nu over naar een restitutiepolis

Ook dit jaar heeft Hoortoestellen.info een eigen zorgvergelijker voor slechthorenden. Hierin kunt u eenvoudig filteren op belangrijke kenmerken en is een volledige overzicht van alle polissen beschikbaar. Ga nu naar Zorgvergelijker van Hoortoestellen.info en kijk of u komend jaar kunt besparen op uw zorgverzekering kosten.

Zorgverzekeringen vergelijken