Alles over uw gehoor Gehoortest Gehoortest bij KNO-arts

Gehoortest bij KNO-arts

Een keel-, neus- en oorarts onderzoekt een eventuele medische oorzaak van gehoorverlies. Bijvoorbeeld bij onverwacht gehoorverlies, duizeligheid, oorsuizen, ontstekingen, problemen met het trommelvlies of afwijkingen aan of in het oor. Als u bij een KNO-arts terecht komt, bent u meestal doorverwezen door uw huisarts. Het kan ook zijn dat u via de audicien of het audiologisch centrum (AC) bent doorverwezen.

Een KNO-arts zal een uitgebreide medische diagnose stellen, waarbij de arts ook kijkt naar gerelateerde klachten als duizeligheid, oorsuizen of evenwichtsproblemen. Aan de hand hiervan maakt de arts samen met u een behandelplan of verwijst u door naar een AC om uw gehoorverlies te behandelen.

Een KNO-arts behandelt voornamelijk afwijkingen of aandoeningen aan de oorschelpen, de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor. Deze afwijkingen kunnen de oorzaak zijn van slechthorendheid, tinnitus, oorontstekingen of evenwichtsstoornissen. Daarnaast plaatsen KNO-artsen trommelvliesbuisjes en cochleaire implantaten. Ook kan een KNO-arts een hoortoestel aanmeten en aanpassen bij ouderdomsslechthorendheid.