Alles over uw gehoor Preventie Gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers

Welke gehoorbeschermer u het beste kunt gebruiken, hangt af van uw persoonlijke wensen en de situatie waarin u van plan bent deze te gebruiken. Wanneer u veelvuldig gebruik wilt maken van gehoorbeschermers, zijn in de meeste gevallen oordoppen op maat de beste oplossing. Daarnaast hebben audiciens een standaard lijn van oordoppen, zoals bijvoorbeeld oordoppen voor in het vliegtuig of herriestoppers.

Oordoppen op maat

Oordoppen op maat zijn individueel aangemeten oordoppen, ook wel otoplastieken genoemd. Om deze te maken, moeten er afdrukken van uw oor gemaakt worden bij een audicien. De voordelen van oordoppen op maat zijn dat het oor hierdoor volledig afgesloten wordt door de perfect passende oorstukjes. Ze filteren schadelijke geluiden uit, daarentegen kunt u nog wel gewoon een gesprek voeren. Maak nu direct een afspraak voor een deskundig advies bij een van de StAr-gecertificeerde audiciens.

Oordoppen slapen

Voor een goede nachtrust zijn er speciale oordoppen verkrijgbaar bij verschillende audiciens. Ze filteren alle hinderlijke geluiden zoals snurkende partners, lawaai van buren of het verkeer waardoor u rustig door het lawaai heen slaapt. Laat u informeren over de mogelijkheden bij een audicien in uw omgeving.

Oordoppen vliegtuig

Veel mensen gebruiken tijdens het vliegen oordoppen om de druk in de oren te verlagen. Ook verminderen oordoppen het lawaai in het vliegtuig om rustig te slapen. Een audicien biedt een groot assortiment van oordoppen aan die voor u een oplossing kunnen bieden.

Oorbeschermers bij concert

Tegenwoordig zijn er vele oplossingen om uw oren te beschermen voor luide muziek zonder dat dit de beleving van het concert aantast. Er zijn universele oordopjes en otoplastiekjes met een speciaal muziekfilter te koop, die wel het te luide geluid dempen, maar de muziekbeleving niet aantasten. Gehoorbescherming bij een concert is belangrijk omdat hierdoor gehoorbeschadiging al snel kan voorkomen. De stroom van harde muziek kan leiden tot tijdelijke of permanente beschadiging van het gehoor. Bij een gemiddeld muziekconcert krijgen uw oren 110 dB (decibel) te verduren, terwijl een geluidssterkte van 104 dB na 1,5 minuut al schadelijk is. Om optimaal van muziek te kunnen genieten (en te blijven genieten), zijn oordoppen de beste oplossing.

Oorbeschermers bij motorrijden

Motorrijders ervaren na de rit nog steeds het geraas van de snelweg in hun oren. Met een snelheid van 100 kilometer per uur, loopt de windruis onder de helm al snel op naar de 94 decibel. En dat is na een kwartier rijden al schadelijk. Ook bezitters van een cabrio hebben te maken met deze windruis. Om dit te voorkomen zijn er speciale gehoorbeschermers op de markt voor motorrijders, passagiers en voor mensen met een cabriolet. Zo heeft Alpine een speciale MotoSafe line. Voor het aanmeten van op maat gemaakte oordoppen, kunt u het beste een afspraak maken bij een audicien.

Zoek een audicien in de buurt