Alles over uw gehoor Gehoorverlies

Gehoorverlies

Wat is plotsdoof?

Wat zijn de oorzaken van plotsdoofheid en herstelt het gehoor weer vanzelf? Hier vindt u alle informatie over plotsdoofheid.

Lees verder over Wat is plotsdoof?

Eenzijdige doofheid

Eenzijdige doofheid: Eenzijdige slechthorendheid wordt vaak veroorzaakt door een ernstige oorontsteking of een ongeval. Er zijn oplossingen voor eenzijdige doofheid met bijvoorbeeld het CROS-toestel.

Lees verder over Eenzijdige doofheid

Gehoorverlies

Wat voor soort gehoorverlies heeft u en wat kunt u eraan doen? U vindt hier meer informatie over onder andere geleidingsverlies en perceptief gehoorverlies.

Lees verder over Gehoorverlies

Gehoorverlies voorkomen

/info/preventie/gehoorbeschermersIn welke gevallen kun je slechthorendheid voorkomen? Lees meer over welke gehoorbescherming u kunt gebruiken en krijg een aantal handige tips om uw oren goed te beschermen voor lawaai.

Lees verder over Gehoorverlies voorkomen

Gevolgen van gehoorverlies

Gehoorverlies kan grote gevolgen hebben voor mensen op sociaal gebied. Slechthorenden kampen met vermoeidheid en onzekerheid. Lees hier meer over.

Lees verder over Gevolgen van gehoorverlies

Doofblind

Wanneer is iemand doofblind? Er zijn veel combinaties mogelijk, zo kan iemand slechthorend en blind zijn of doof en slechtziend. Lees meer over de gevolgen en oplossingen voor doofblindheid.

Lees verder over Doofblind

Laatdoof

Wanneer wordt iemand laatdoof genoemd en wat zijn de oorzaken van laatdoofheid? Hier vindt u de antwoorden op deze vragen.

Lees verder over Laatdoof

Slechthorendheid

Wanneer bent u slechthorend en wat zijn de oorzaken en oplossingen? Krijg hier antwoord op al uw vragen. 

Lees verder over Slechthorendheid

Ouderdomsdoofheid

Ouderdomsdoofheid is de meest voorkomende oorzaak van een verslechterd gehoor. Lees hier meer over de kwalen en oorzaken van ouderdomsdoofheid.

Lees verder over Ouderdomsdoofheid

Gehoorschade

Gehoorschade wordt een steeds groter probleem wereldwijd. Steeds meer jongeren lopen gehoorbeschadiging op door de komst van mp3. Wanneer is geluid schadelijk voor het gehoor en hoe kan gehoorschade behandeld worden? 

Lees verder over Gehoorschade

Doof

Wanneer is iemand doof? Vind hier het antwoord op uw vraag. Er bestaan verschillende vormen van doofheid en er zijn verschillende oorzaken op te noemen. 

Lees verder over Doof