Alles over uw gehoor Hoe werkt een gehoorapparaat?

Hoe werkt een gehoorapparaat?

Omni-microfoonsysteem

Een omni-microfoonsysteem (‘rondomgevoelige’- systeem) zit op elk hoortoestel. Dit systeem zorgt ervoor dat alle geluiden uit alle richtingen even duidelijk te horen zijn. Dit in tegenstelling tot een directionele microfoonsysteem.

Lees verder over Omni-microfoonsysteem

Tinnitusmaskeerder

Een tinitusmaskeerder helpt mensen die last hebben van oorsuizen deze klachten dragelijker te maken door ze te maskeren met andere geluiden.

Lees verder over Tinnitusmaskeerder

Zelflerend systeem

Een hoortoestel met een zelflerend systeem is een echt 'slim' apparaatje. Het gehoorapparaat houdt bij wat uw voorkeursinstellingen zijn in bepaalde luisteromgevingen en past deze automatisch toe. 

Lees verder over Zelflerend systeem

Binaurale communicatie

Binaurale communicatie is simpel gezegd de communicatie tussen uw rechter en linker hoortoestel. Lees hier meer over de voordelen van dit systeem. 

Lees verder over Binaurale communicatie

Datalogging

Een dataloggingsysteem registreert allerlei gegevens zodat een audicien dit later kan uitlezen. Hierdoor is de audicien in staat om met behulp van speciale software het hoortoestel op de wensen en behoeften van de gebruiker in te stellen.

Lees verder over Datalogging

Spraakherkenning

Lees verder over Spraakherkenning

Onderdrukking van impulsgeluiden

Impulsgeluiden zijn erg hinderlijk voor hoortoesteldragers omdat deze geluiden ten koste gaan van de geluidskwaliteit. Tegenwoordig kunnen deze geluiden onderdrukt worden met een impulsgeluiden onderdrukker. 

Lees verder over Onderdrukking van impulsgeluiden

Windruisonderdrukking

Windruis wordt vaak als een bron van ergenis ervaren door hoortoesteldragers. De meeste hoortoestellen beschikken nu over windruisonderdrukking. 

Lees verder over Windruisonderdrukking

Feedbacksystemen

Hinderlijk fluiten of piepen is verleden tijd met het feedbacksysteem. Er bestaan twee soorten feedbacksystemen: het adaptieve en statische feedbacksysteem. 

Lees verder over Feedbacksystemen

Directionele microfoonsystemen

Een directioneel microfoonsysteem kan ruisgeluiden onderdrukken en geluiden vanuit uw kijkrichting versterken. Zo kunt u beter verstaan als er veel rumoer is. 

Lees verder over Directionele microfoonsystemen

Afstandsbediening

Met een afstandsbediening hoeft u niet op zoek naar de kleine knopjes op het gehoorapparaat. Bovendien kunt u het hoortoestel onopvallend instellen zonder het toestel uit te doen. 

Lees verder over Afstandsbediening

Audio-ingang

Als een hoortoestel een audio-ingang bevat dan kunt u uw gehoorappraat op een TV of radio aansluiten. 

Lees verder over Audio-ingang

Luisterspoel

Een gehoorapparaat met een luisterspoel kan aangesloten worden op een ringleidingsysteem. Dit kan via de T-stand. Vind hier meer informatie over de M-stand, T-stand en MT-stand en ringleidingsystemen. 

Lees verder over Luisterspoel

Volumeregelaar

U kunt zelf met een volumeregelaar het volume van het hoortoestel aanpassen wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld als uw gesprekspartner zacht praat. 

Lees verder over Volumeregelaar

Compressie

Schrikt u van harde geluiden? Voor mensen die gevoelig zijn voor harde geluiden is de compressieregelaar uitgevonden.

Lees verder over Compressie