Collectief van Zelfstandige Audiciens (CvZA)

Het Collectief van Zelfstandige Audiciens is een vereniging van zelfstandige audiciens die als doelstelling heeft het maken van goede samenwerkingsafspraken met zorgverzekeraars en andere veld partijen over de hoorzorg in Nederland. Consumenten kunnen daardoor de beste hoorzorg ontvangen van de lokale zelfstandige audicien die vooraf is afgestemd op de wensen en eisen van de zorgverzekeraars.

De aangesloten audiciens staan voor kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. Het zijn professionals die zich hard maken voor echte hoorzorg, met  vakmanschap en persoonlijke service. Uw gehoor komt voor hen altijd op de eerste plaats. Niet omdat het moet, maar puur uit passie voor het vak. Echte hoorzorg van een echte audicien.

Lees verder over collectief van zelfstandige audiciens (cvza)

Hoorprofs

Hoorprofs is een stichting waarin meer dan 150 zelfstandige audicienbedrijven zich hebben verenigd. Door hun volledige merkonafhankelijkheid zijn zij in staat een objectief advies te geven.

Lees verder over hoorprofs

Tinnitus

Mensen die last hebben van tinnitus, hebben last van oorsuizen. Er zijn verschillende bronnen te noemen die de oorzaak kunnen zijn van tinnitus. 

Lees verder over tinnitus

Otosclerose

Zeer waarschijnlijk leed componist Ludwig van Beethoven aan otosclerose. Wat voor aandoening is dit? Lees hier meer over de symptomen en behandeling van otosclerose. 

Lees verder over otosclerose

Doof

Wanneer is iemand doof? Vind hier het antwoord op uw vraag. Er bestaan verschillende vormen van doofheid en er zijn verschillende oorzaken op te noemen. 

Lees verder over doof

Gehoorschade

Gehoorschade wordt een steeds groter probleem wereldwijd. Steeds meer jongeren lopen gehoorbeschadiging op door de komst van mp3. Wanneer is geluid schadelijk voor het gehoor en hoe kan gehoorschade behandeld worden? 

Lees verder over gehoorschade

Doofblind

Wanneer is iemand doofblind? Er zijn veel combinaties mogelijk, zo kan iemand slechthorend en blind zijn of doof en slechtziend. Lees meer over de gevolgen en oplossingen voor doofblindheid.

Lees verder over doofblind

Gehoorbeschermers

Hoe kiest u voor de juiste gehoorbeschermers? Dit hangt af van uw behoeften en de situatie waarin de oorbeschermers gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten oordoppen speciaal voor bij een concert, voor een goede nachtrust of voor in het vliegtuig. 

Lees verder over gehoorbeschermers

Gehoortest bij audicien

Als u wilt weten hoe uw gehoor ervoor staat, dan kunt u een gratis gehoortest doen bij een audicien. Binnen 20 minuten weet u hoe het met uw gehoor gesteld is. Er zijn twee verschillende testen die u kunt doen, het toonaudiogram en het spraakaudiogram.

Lees verder over gehoortest bij audicien

Audiogram

Slechthorenden krijgen er al gauw mee te maken: het audiogram. Wat vertelt een audiogram u en de audicien eigenlijk? Wij vertellen u hoe u het audiogram kunt lezen. 

Lees verder over audiogram

Werking hoortoestel

Hoe werkt een hoortoestel? Tegenwoordig zijn de gehoorapparaten zeer geavanceerd met allerlei mogelijkheden om het toestel naar uw behoeften en wensen in te stellen. Van spraakherkenning tot een zelflerend systeem. Wij leggen u uit wat de mogelijkheden zijn. 

Lees verder over werking hoortoestel

Luisterspoel

Een gehoorapparaat met een luisterspoel kan aangesloten worden op een ringleidingsysteem. Dit kan via de T-stand. Vind hier meer informatie over de M-stand, T-stand en MT-stand en ringleidingsystemen. 

Lees verder over luisterspoel

Datalogging

Een dataloggingsysteem registreert allerlei gegevens zodat een audicien dit later kan uitlezen. Hierdoor is de audicien in staat om met behulp van speciale software het hoortoestel op de wensen en behoeften van de gebruiker in te stellen.

Lees verder over datalogging

Omni-microfoonsysteem

Een omni-microfoonsysteem (‘rondomgevoelige’- systeem) zit op elk hoortoestel. Dit systeem zorgt ervoor dat alle geluiden uit alle richtingen even duidelijk te horen zijn. Dit in tegenstelling tot een directionele microfoonsysteem.

Lees verder over omni-microfoonsysteem

Prijs hoorapparaat

De prijzen voor een gehoorapparaat kunnen erg uiteen lopen. Vanzelfsprekend is hoe geavanceerder het hoortoestel is, hoe duurder. Hoortoestellen.info heeft de hoortoestellen in verschillende categorieën ingedeeld zodat u in een overzicht kan zien wat er op de markt is voor uw budget. 

Lees verder over prijs hoorapparaat

Gehoorapparaat vergelijken

Er zijn verschillende afwegingen die u van te voren moet maken om er zeker van te zijn dat het hoortoestel aan uw wensen en behoeften voldoet. Het is daarom handig als u van te voren alle gehoorapparaten op uw gemak kunt vergelijken. Op Hoortoestellen.info kan er op verschillende criteria gefilterd worden, zo kunt u een gehoortoestel kiezen op: soort hoortoestel, prijs, merk en eigenschappen van het hoortoestel.

Lees verder over gehoorapparaat vergelijken